SOS-Lapsikylä käynnistää kuluvan syksyn aikana uuden toimintamallin, jonka avulla pyrimme ehkäisemään eriarvoistumista ja mahdollistamaan mieluisan harrastuksen myös taloudellisesti haastavassa elämäntilanteessa olevien perheiden lapsille.

Elämme ristiriitaisia aikoja. Suomalaiset lapset harrastavat enemmän ja ovat keskimäärin onnellisempia kuin koskaan aiemmin. Harrastaminen koetaan lasten keskuudessa normina ja harrastamattomuutta joutuu usein perustelemaan. Samaan aikaan yhä useampi lapsi jättää harrastuksen aloittamatta tai lopettaa harrastuksen perheen taloudellisista syistä. Yhä useampi lapsi kokee jäävänsä ulkopuolelle.

Harrastusten kautta lapset kehittävät sosiaalisia taitojaan, etsivät omia vahvuuksiaan sekä rakentavat identiteettiään. Entä ne lapset, jotka jäävät tahtomattaan harrastuksen ulkopuolelle? Voimmeko tehdä asialle jotain?

SOS-Lapsikylän 9.9. julkaistu Unelmista-alusta tuo yhteen taloudellista tukea tarvitsevat lapsiperheet, harrastustoimijat sekä harrastuksen mahdollistamisesta kiinnostuneet yksityiset henkilöt, yhteisöt ja yritykset. Alusta on aluksi käytössä Helsingissä, Espoossa ja Varkaudessa, mutta tarkoituksena on laajentaa toimintamalli koko maahan. 

Tule mukaan tekemään lasten unelmista totta — sinua tarvitaan!

Unelmista-alusta löytyy osoitteesta: www.unelmista.fi

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Noora Kupari
noora.kupari(at)sos-lapsikyla.fi
p. 044 545 2302