SOScastin uusimmassa jaksossa Kati Palsanen keskustelee Aseman Lapset ry:ssä löytävää nuorisotyötä tekevän Eliisa Ahlstedtin kanssa siitä, mitä nykypäivän nuorille kuuluu. 

”Meillä on yhä enemmän nuoria, jotka pärjäävät hyvin ja saavat tarvitsemaansa tukea. Sitten on valitettavasti myös niitä nuoria, jotka eivät löydä sitä palvelua tai tukimuotoa, jota he tarvitsisivat. Kahtiajako lisääntyy nuorten keskuudessa ja keskivertoporukka tuntuu vähentyvän. Tämä näkyy myös esimerkiksi nuorten harrastamisessa. Osa harrastaa niin paljon, että otsalle nousee hiki pelkästä ajatuksesta, kun harrastusten lisäksi nuoren pitäisi ehtiä tehdä läksyt ja ylläpitää sosiaalisia suhteita. Osalla nuorista ei taas ole mitään harrastuksia: joko heillä ei ole mahdollisuutta harrastaa tai he eivät ole löytäneet harrastusta, jonka kokisivat omakseen”, Alstedt pohtii.

Millaisia kohtaamisia nuorisotyöntekijällä on tämän päivän nuorten kanssa? Käyttävätkö nuoret yhä päihteitä ja miten nuorten porukat muodostuvat some-aikakaudella? Kuuntele SOScast!