Westergård on toiminut 12 vuoden ajan kuntapuolen sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä. Tästä 8 vuotta hän on ollut Helsingissä ja Vantaalla vammaistyön johtotehtävissä. Sipoon kunnassa hän on ollut sosiaalityön päällikkönä kehittämässä lasten, nuorten ja perheiden palveluja. Hän on myös osallistunut Uudenmaan maakunnan sote-valmistelun esivalmisteluun vetäen vammaistyön työryhmää.

”Toimitusjohtajaksi haettiin henkilöä, jolla on kokemusta ja näyttöjä vaativista johtamistehtävistä sekä järjestötoiminnasta ja lastensuojelusta. Mikaela Westergårdin kohdalla nämä kriteerit toteutuvat hyvin, onhan hänellä laaja työhistoria sosiaali- ja terveysalan päällikkö- ja johtajatehtävistä”, perustelee SOS-lapsikyläsäätiön varapuheenjohtaja Seppo Kemppinen valintaa.

”Haastatteluissa vakuutuimme hänen kyvystään toimia organisaatiossamme hyvänä ja joustavana johtajana, joka osaa myös kehittää säätiön toimintaa toimintaympäristön vaatimusten mukaisesti.”

Paluu juurille lastensuojelun pariin 

Westergård vaihtoi alaa kolmikymppisenä toimittuaan aikaisemmin kaupallisella alalla. Tuolloin hänellä oli kova halu suuntautua lasten ja nuorten palveluihin. Työura alkoi lastensuojelun sosiaalityöntekijänä.

Tuore toimitusjohtaja sanoo SOS-Lapsikylään siirtymisen tuntuvan siltä, kuin ympyrä sulkeutuisi ja hän palaisi juurilleen sinne mistä aikanaan sosiaalityön aloitti.

”SOS-Lapsikylä tarjoaa osaavan ja ammattitaitoisen organisaation, jonka arvot vastaavat omiani. Lasten ja nuorten asiat ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja tämän työn myötä pääsen taas lähemmäs heidän elämäänsä. Siinä mielessä päätös työpaikan vaihtamisesta oli helppo”, kuvaa Westergård.

Westergård haluaa olla mukana tiivistämässä SOS-Lapsikylän sekä kuntien ja maakuntien vahvaa kumppanuutta, kehittämässä palveluja sekä viemässä SOS-Lapsikylän tekemää vahvaa lastensuojelutyötä mukaan kansainvälisille kentille.

"Vahvuuksiani ovat monipuolinen näkemys sosiaali- ja terveystyöstä, kuntien ja maakuntien tarpeista, yhteistyöstä ja yhteensovittamisesta. Tästä kokemuksesta on toivottavasti hyötyä SOS-Lapsikylän toiminnan eteenpäinviemisessä”, Westergård hymyilee.

Lisätiedot:
viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen, leena.poutanen(at)sos-lapsikyla.fi, p. 040 570 8298