Lastensuojelun perhehoito on julkinen hallintotehtävä, jota perhehoitaja hoitaa kunnan toimeksiannosta. Lastensuojelun perhehoito vastaa oikeudellisesti laitoshuoltoa. Lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän on valvottava, että sijoitus perhehoitoon toteutuu lastensuojelulain mukaisesti ja että lapsen perus- ja ihmisoikeuksia ei loukata sijoituksen aikana. Viimesijainen vastuu toiminnan laillisuudesta on lapsen asioista vastaavalla työntekijällä, vaikka perhehoitaja vastaa omasta toiminnastaan julkisen hallintotehtävän hoitajana.
 
Koulutuksen lähtökohtana on lastensuojelun perhehoito julkisena hallintotehtävänä, jota tarkastellaan perus- ja ihmisoikeuslähtöisesti, sijoitetun lapsen ja lastensuojelulain näkökulmasta. Koulutuksessa perehdytään lastensuojelun perhehoitoa raamittaviin lastensuojelulain säännöksiin ja selkiytetään lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän, huoltajan, vanhemman ja perhehoitajan oikeudellista asemaa ja tehtäviä lapsen sijaishuollon aikana. Koulutuksessa vastataan mm. siihen, kuka päättää sijoitetun lapsen asioista; mitä perhehoitajan tehtäviin kuuluu; mikä on tavanomaista kasvatusta, mikä ei. Lisäksi koulutuksessa perehdytään käytännönläheisesti myös perhehoitajan tiedonsaantimahdollisuuksiin ja salassapitovelvollisuuteen. Koulutuksen tavoitteena on korostaa ammattimaisuutta, ammattimaista asennoitumista ja kasvatuskumppanuuden merkitystä myös perhehoidossa. Koulutus soveltuu lastensuojelun työntekijöille, perhehoitajia valmentaville tahoille, perhehoitajille tai sellaiseksi haluaville sekä sijaishuollossa olevien lasten asiassa mukana oleville muille yhteistyötahoille.

Koulutusaikataulu

26.3.2020 Rovaniemi, Scandic Rovaniemi City Ilmoittautumislinkki
23.4.2020 Turku, Radisson Blu Marina Palace Hotel Ilmoittautumislinkki
3.9.2020 Jyväskylä Ilmoittautumislinkki
1.10.2020 Vaasa Ilmoittautumislinkki

Koulutuksen kesto on klo 9-15. Koulutus toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 10.

Koulutuksen hinta:

239 € + alv. sisältäen aamukahvin, lounaan ja iltapäväkahvin.

10 % ALENNUS mikäli samasta organisaatiosta ilmoittautuu vähintään kolme osallistujaa. Tällöin hinta on 215 € + alv.

***

Mirjam Araneva järjestää koulutuksia myös asiakkaiden toivomista aiheista. Kaikki koulutukset on mahdollista räätälöidä tarpeisiin sopiviksi. Ota rohkeasti yhteyttä: mirjam.araneva(at)sos-lapsikyla.fi

Lisätietoja SOS-Lapsikylän lakimiespalvelusta löydät täältä.