Mukana on Barnavårdsföreningen, Ensi- ja turvakotien liitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ry, SOS-Lapsikylä, Suomen Vanhempainliitto, Unicef ja Väestöliitto. Kampanja liittyy Eurochildin ja Save the Childrenin yhteiseen koko EU:n laajuiseen vaikuttamiskampanjaan, jonka tavoitteena on sitouttaa EU-päättäjät lapsiköyhyyden vähentämiseen, lasten hyvinvointiin investoimiseen sekä muuttoliikkeen mukana kulkevien lasten oikeuksien turvaamiseen.

Eurovaalipaneeli ehdokkaille

Kampanjaan liittyen pidetään eurovaalipaneeli, jonka juontaa toimittaja Salla Vuorikoski. Paneeliin on pyydetty jokaisesta eduskuntapuolueesta ensisijaisesti ehdokas, joka on sitoutunut ajamaan lasten oikeuksia seuraavalla europarlamenttikaudella. Panelisteina ovat seuraavat eurovaaliehdokkaat:

Helena Marttila SDP
Petri Sarvamaa KOK
Pirkko Ruohonen-Lerner PS
Heidi Hautala Vihr
Mia Haglund Vas
Nils Torvalds RKP
Sari Essayah KD
(Keskustan ehdokas vielä nimeämättä).

Kaikki EU-maat ovat sitoutuneet suojelemaan lasten oikeuksia. Silti jopa neljäsosa EU:n alueella asuvista lapsista elää köyhyys- tai syrjäytymisriskin alla. EU:n turvapaikkapolitiikassa on puutteita, jotka ovat moninkertaistaneet liikkeellä olevien lasten riskin joutua esimerkiksi väkivallan tai ihmiskaupan uhriksi.

Seuraavalla viisivuotiskaudella EU:n on otettava isoja askelia lapsiperheköyhyyden vähentämiseksi, päätösten lapsivaikutusten arvioimiseksi, perheväkivallan ehkäisemiseksi sekä turvapaikkaa hakevien lasten suojelemiseksi.

EU-vaalit ovat merkittävä vaikuttamisen paikka lasten hyvinvointia ajatellen. Suomalaiset europarlamenttiedustajat voivat vaikuttaa moniin asioihin EU-tasolla. He voivat viedä eteenpäin Suomen tavoitteita investoida lapsiin ajoissa ja siten rakentaa hyvää tulevaisuutta koko Euroopalle.

Äänestä siis EU-vaaleissa 26.5. lapsimyönteistä ehdokasta!

Eurovaalipaneeli:

Torstai 2.5. klo 16.00-17.45 Kaupunkikirjasto Oodi, Helsinki
Vaalipaneeli on avoin kaikille ja siihen ei tarvitse ilmoittautua.

Kampanjan tueksi on laadittu vaalitavoiteohjelma, joka teemoittaa keskustelua.

Lapsiystävällinen Eurooppa-vaaliohjelma (pdf)