fbpx
Aineeton joululahja

Anna lapselle tänä jouluna apua

Tämän aineettoman lahjan ostettuasi saat sähköpostiisi linkin kauniiseen sähköiseen korttiin, jonka voit lähettää läheisellesi.

Auta nyt
Anna hädässä oleville lapsille apua

Osta aineeton joululahja

Muista tänä jouluna niitä lapsia, joilla ei ole kaikki hyvin, ja anna läheisellesi lahjaksi kaunis korttilahja! SOS-joululahja on aineeton lahja, jonka tuotot käytetään auttamaan hätää kärsiviä lapsia Apuu-chatin kautta.

Joka päivä yli 140 lasta ottaa yhteyttä Apuu-chattiin. 18 kertaa viikossa Apuu-chatin päivystäjä joutuu ilmoittamaan vakavasta tapauksesta viranomaisille kuten hätäkeskukseen, poliisille tai lastensuojeluun. Määrä on kasvanut merkittävästi viime vuodesta.

Tarvitsemme apuasi nyt enemmän kuin koskaan, sillä avunpyyntöjä tulee koko ajan enemmän ja kolmasosaan yhteydenotoista ei pystytä vastaamaan. Tänäänkin siis yli 40 lasta jää ilman apua.

Sinun tuellasi varmistamme, että jokainen lapsi saa apua – joka ikisenä päivänä. Osta läheisellesi aineeton joululahja ja auta lapsia!

Lahjoita lapselle jouluksi apua.

150 000
yhteyden­ottoa

Vuodesta 2020 alkaen Apuu-chattiin on tullut yhteensä 150 000 yhteydenottoa lapsilta ja nuorilta. Vuoden 2022 aikana tuli 60 000 yhteydenottoa.

18
soittoa hätänumeroon viikossa

Tänä vuonna olemme joutuneet soittamaan hätänumeroon, poliisille tai lastensuojeluun yli 18 kertaa joka viikko akuutissa hätätilanteessa.

yli 140
lasta

Joka päivä yli 140 lasta pyytää apua Apuu-chatista. Yli 40 lasta jää ilman apua, koska emme pysty vastaamaan kaikkiin yhteydenottoihin.

10 €:n lahjoitus

Yksi keskustelu Apuu-chatissa lapsen kanssa maksaa noin 10 €

Pieni tyttö istuu pöydän ääressä puhelimen kanssa.

Varmista, ettei lapsen hätä jää joulunakaan näkymättömäksi

Viime vuonna 2022 lasten matalan kynnyksen hätäpalveluumme Apuu-chatiin tuli 60 000 yhteydenottoa lapsilta ja nuorilta. Tilanne on tänäkin vuonna kestämätön, sillä vaikka lahjoitusten avulla resursseja on lisätty, pystymme yhä tällä hetkellä vastaamaan vain 69 %  kaikista yhteydenotoista eli kolmasosa apua hakevista lapsista jää ilman apua.

Yksi yleisimmistä lasten yhteydenoton syistä on ahdistunut mieliala sekä muut mielen hyvinvoinnin haasteet kuten masennus, viiltely tai itsetuhoisuus.  Myös arjessa selviytyminen, kiusaaminen, yksinäisyys sekä kaverisuhteisiin tai vanhempiin liittyvät ongelmat painavat monen lapsen mieltä, etenkin nyt joulun aikaan.

Saamme hälyttäviä avunpyyntöjä lapsilta joka päivä. Vakavissa perheväkivaltaan, laiminlyöntiin tai itsetuhoisuuteen liittyvissä yhteydenotoissa Apuu-chatin päivystäjämme tekee ilmoituksen viranomaiselle.

Tänä vuonna vakavien ja yhteydenottojen määrä on lisääntynyt huomattavasti. Noin 18 kertaa viikossa Apuu-chatin päivystäjä joutuu ilmoittamaan vakavasta tapauksesta viranomaisille kuten hätäkeskukseen, poliisille tai lastensuojeluun.

Yhdenkään lapsen elämä ei odota! –  Tee joululahjoitus nyt ja auta meitä varmistamaan, että jokaisen lapsen hätä tulee kuulluksi. Samalla annat läheiselle tärkeän aineettoman joululahjan.

Apuu-chat on tarkoitettu 7–15-vuotiaille lapsille tilanteeseen, jossa lapsi kokee olonsa turvattomaksi tai uhatuksi kotona ja tarvitsee apua. Chat on auki joka päivä klo 9–22 osoitteessa apuu.fi.

Apuu-chatissa lasten apuna ovat SOS-Lapsikylän lastensuojelun ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset.

Pieni tyttö seisoo puhelimen kanssa

Lahjoittamalla saat lasten ja nuorten äänen kuuluviin!

Joulukeräyksemme ja aineettomien lahjojen tuotoilla voimme muun muassa kattaa Apuu-chatin toimintakuluja, lisätä koulutettujen vapaaehtoistemme määrää ja auttaa yhä useampaa lasta, sillä yhdenkään lapsen elämä ei odota.

Käytämme lahjoitukset aina siihen lapsia ja perheitä tukevaan ehkäisevään toimintaamme, missä on suurin tarve. Lahjoituksellasi varmistamme, että apua tarvitsevat lapset ja nuoret saavat yhteyden turvalliseen aikuiseen, tukea koulunkäyntiinsä ja apua mieltään askarruttavissa kysymyksissä. Lahjoittajiemme avulla saamme lasten ja nuorten äänen kuuluviin!

Lapsen elämä ei odota – lahjoita lapselle apua jo tänään. Kiitos Sinulle, kun välität. 

Haluatko tehdä tavallisen kertalahjoituksen joulukeräykseemme? Tee lahjoitus täällä

Haluatko tehdä lahjoituksen yrityksesi kautta? Vieraile yrityssivullamme.

Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

75%
Lahjoituksestasi käytetään lasten ja nuorten auttamiseen.
25%
Lahjoituksista käytetään hallinnointiin, viestintään ja uusien lahjoittajien hankintaan.

Pienten lasten avuntarve on kasvussa