Kaikki eivät uskalla unelmoida

Jos lapsen elämä on selviytymistaistelua, huomisesta on vaikea unelmoida. Auta tukea tarvitsevaa lasta ja tee lahjoitus.

Lahjoita unelma lapselle

Muuta pienen lapsen elämä

Voisiko yksi maailman hylätyistä lapsista olla tärkeä juuri sinulle?

Ryhdy SOS-Kummiksi

SOS-Lapsikylä auttaa lapsia ja perheitä

SOS-Lapsikylä on lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palvelujärjestelmän uudistaja. Teemme jatkuvaa työtä haavoittavissa oloissa kasvavien lasten hyväksi Suomessa ja maailmalla. 

Ryhdy SOS-kummiksi

SOS-Kummina annat alle eurolla päivässä yksin jääneelle lapselle mahdollisuuden selviytyä ja kasvaa rakastavassa perheessä.

SOS-Kummiksi

Liity kuukausilahjoittajaksi

Auta lapsia ja perheitä Suomessa ryhtymällä kotimaan kuukausilahjoittajaksi. Pitkäjänteinen lahjoittaminen on kaikkein tehokkain tapa auttaa.

Auta nyt

Tee kertalahjoitus

SOS-Lapsikylän työ lasten ja perheiden hyväksi on mahdollista vain lahjoittajiemme tuella. Yhdessä voimme muuttaa monen lapsen elämän.

Lahjoita lapselle

Ajankohtaista

20.09.2017 Blogi: Koskettavaa ja kehittävää asiakaspalautetta sijaishuollosta

Lähes jokaisessa kaupasta, kioskista ja palvelupisteestä löytyy ulko-oven läheisyydestä vekotin, jolla asiakas voi jättää palautetta: miten onnistuimme tänään? Myös netti on pullollaan erilaisia palveluiden arvostelusivuja ja Facebookissa voi arvioida palveluita asettamalla niille tähtiä oman arvionsa mukaan.

20.09.2017 SOS-Lapsikylän feissarien liikkeet tällä viikolla

SOS-Lapsikylän feissarit kiertävät ovelta ovelle tällä viikolla Kouvolassa, Lappeenrannassa, pääkaupunkiseudulla, Lahdessa ja Lohjalla.

19.09.2017 Haemme ohjaajaa Espoon perheryhmäkotiin

Syksystä 2015 lähtien olemme auttaneet pakolaiskriisissä keskittäen apumme alaikäisiin, ilman huoltajaa maahan tulleisiin lapsiin. Haemme ohjaajaa Espoossa sijaitsevaan yksin maahan tulleiden alaikäisten jo oleskeluluvan saaneiden nuorten perheryhmäkotiin.

19.09.2017 Haemme lapsikylävanhempaa Punkaharjulle

Etsimme lapsikylävanhempaa / lapsikylävanhempi pariskuntaa jo toiminnassa olevaan lapsikyläkotiin Punkaharjulle. Lapsikylävanhemmat asuvat ja työskentelevät lapsikyläkodissa hoitaen kotiin sijoitettuja huostaan otettuja tai avohuollon tukitoimin sijoitettuja lapsia.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

Lahjoitusvarojen käyttö ja keräyskulut

SOS-Lapsikylän työ ei olisi mahdollista ilman lahjoittajien tukea. Lahjoitusvarat käytetään vastuullisesti lasten hyväksi. Lue lisää

Lahjoittamisen muut muodot

Muut lahjoitusmuodot

Haluatko tehdä merkkipäivälahjoituksen tai vaikka perustaa oman keräyksen? Lue lisää: Lahjoittamisvaihtoehdot

Etsitkö aineetonta lahjaa läheisellesi?

Ostamalla aineettoman SOS-lahjan annat hyvän mielen läheisellesi ja autat kovia kokeneita lapsia ja heidän perheitään Suomessa. SOS-lahjakauppaan

Tarinoita lapsikylistä

Syyrian sisällissota jatkuu – avasimme uuden väliaikaisen keskuksen vanhemmistaan eroon joutuneille lapsille

“Sota on vienyt lapsiltamme kaiken” kertoo paikallinen SOS-lapsikylän työntekijä Syyriassa. ”Monet lapset ovat menettäneet perheensä, kotinsa ja toivon. Uskomme, että tarjoamalla suojaa ja lapsiystävällisiä tiloja, voimme antaa lapsille takaisin sodan viemää lapsuutta ja vähentää sotavuosien aiheuttamia traumoja."

SOS-lapsikyläjärjestö auttaa rajuista tulvista kärsiviä perheitä Nepalissa

Nepalin SOS-lapsikyläjärjestö tarjoaa lapsiystävällisen tilan ja jakaa hätäaputarvikkeita Bardiyan läntisellä alueella sekä idässä Itaharissa, koska monsuunisateet ovat saaneet aikaan laajoja tulvia.

Yhdessä, mutta erikseen

”Omassa lapsuudessani pihat olivat täynnä leikkiviä lapsia. Kun Aapo syntyi, ei meidän talomme hiekkalaatikolla näkynyt ketään. Täällä lapset vilistävät pihalla ja kaikille löytyy leikkikavereita”, pohtii sijaisisä Mika Ahonen.

Mashenkan valoisampi huominen

11-vuotias Mashenka tyttö pakeni Luhanskista kesällä 2014, vai paria päivää aiemmin kuin hänen kotinsa pommitettiin maan tasalle. Kodissa asuivat Mashenkan lisäksi hänen äitinsä ja isoäitinsä. Tyttö traumatisoitui tapahtumasta pahoin.

Vaikeuksien kautta parempaan elämään

Gambian maaseudulla aurinko paahtaa kuumasti ja maa on kuivaa odotellessa sadekauden alkamista. Saavumme taloon, jossa hyörii nuori nainen kouluikäinen poika jaloissaan. Olemme tulleet 32-vuotiaan Satang Tourayn kotiin. Hän on yksi SOS-Lapsikylän Perheiden tukemisen ohjelmaan osallistuvista yksinhuoltajista.

Etelä-Sudanin ruokakriisi pahenee

Etelä-Sudaniin julistettiin nälänhätä helmikuussa 2017 ja kriisi on syvenemässä entisestään. SOS-lapsikyläjärjestö tarjoaa apua maan pääkaupungissa Jubassa. Nälänhädän kiristyessä hätäapuohjelmaa laajennetaan tulevien kuukausien aikana.

SOS-Lapsikylä suosittelee:

Lahjoita