Tiedotteet

Palveluiden vaikuttavuus saatava tulevan sote-mallin keskiöön

Kunta tahtoo säästää, mutta kuntalaiset tahtovat palveluita. Molemmat ovat mahdollisia, kun hyvän ja vaikuttavan toiminnan takaamiseksi myydään suoritteiden sijaan tulosta ja lakataan tuijottamasta hintalappua. Lyhytnäköisesti valittu halvin ratkaisu voi pitkällä tähtäimellä osoittautua kalleimmaksi.

Lue lisää
Suomen ensimmäinen SOS-lapsikylä muuttaa – toiminnan ydin säilyy

SOS-Lapsikylän toiminta muuttaa Espoossa Tapiolasta Niittykumpuun heinäkuun alussa. Uudessa lapsikylässä sijaisperheiden kodit sijaitsevat lähellä toisiaan muun asutuksen lomassa, eivät jatkossa enää samalla SOS-Lapsikylän tontilla kuten Tapiolassa.

Lue lisää
Insaco Oy:stä SOS-Lapsikylän ensimmäinen yritysyhteistyökumppani Kuopiossa

SOS-Lapsikylä on saanut Pohjois-Savoon ensimmäisen yritysyhteistyökumppaninsa tukemaan alueen lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämistä, kun korjausrakentamiseen erikoistunut Insaco Oy lähti mukaan yhteistyöhön kolmeksi vuodeksi.

Lue lisää
Järjestöt maailman pakolaispäivänä: Pakolaiskiintiötä korotettava historiallisessa pakolaistilanteessa

Yli 40 järjestöä vetoaa Suomen hallitukseen maailman pakolaispäivänä 20.6. Kun maailmassa on jälleen enemmän pakolaisia kuin koskaan, Suomen on osallistuttava yhteiseen vastuunjakoon. Pakolaiskiintiötä on korotettava, järjestöt vaativat eduskunnassa järjestetyssä tilaisuudessa tänään.

Lue lisää
SOS-Lapsikylän Suuria unelmia -valokuvanäyttelyn teokset kaupan Huuto.netissä

SOS-Lapsikylän Suuria unelmia -kampanjassa kannustetaan kaikkia lapsia tavoittelemaan unelmiaan. Kampanjassa ovat mukana Jenni Vartiainen, Jare Tiihonen, Jaajo Linnonmaa ja monet muut Suomen eturivin tähdet.

Lue lisää
Eduskunnan määrärahan turvin SOS-Lapsikylä auttaa yhä useampia perheitä

Perhekumppani on yksi palveluista, joita SOS-Lapsikylän uudessa toimintamallissa tarjotaan. Malli on tarkoitus ottaa maakunnallisen suunnittelun pohjaksi Pohjois-Savossa ja myöhemmin myös muualla. Eduskunta on myöntänyt tähän puolen miljoonan euron määrärahan.

Lue lisää

Avoimet työpaikat

Haemme ohjaajaa Espoon perheryhmäkotiin

Syksystä 2015 lähtien olemme auttaneet pakolaiskriisissä keskittäen apumme alaikäisiin, ilman huoltajaa maahan tulleisiin lapsiin. Haemme ohjaajaa Espoossa sijaitsevaan yksin maahan tulleiden alaikäisten jo oleskeluluvan saaneiden nuorten perheryhmäkotiin.

Haemme lapsikylävanhempaa Punkaharjulle

Etsimme lapsikylävanhempaa / lapsikylävanhempi pariskuntaa jo toiminnassa olevaan lapsikyläkotiin Punkaharjulle. Lapsikylävanhemmat asuvat ja työskentelevät lapsikyläkodissa hoitaen kotiin sijoitettuja huostaan otettuja tai avohuollon tukitoimin sijoitettuja lapsia.

Haemme yötyöntekijöitä Rovaniemelle perhekuntoutusyksikköön

Pidät huolta perheiden selviytymistä myöhäisillassa ja yöaikaan. Edellytämme sinulta kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja päätöksentekoon. Koulutuksena sinulla on vähintään sosiaali- tai terveysalan perustutkinto. On eduksi, jos sinulla on kokemusta perheiden kanssa työskentelystä ja yötyön tekemisestä.

Haemme perhetyöntekijää Rovaniemelle perhekuntoutusyksikköön

Toimit tiiviissä suhteessa perheeseen ja sen jokaiseen jäseneen kuntoutuksen ajan. Elät mukana arjessa tavoitteena luoda luottamuksellinen yhteistyösuhde perheen kanssa. Työ pitää sisällään erilaisia lapsiperheen arjen toimintoja, terapeuttista työskentelyä sekä ryhmien ohjausta. Työ on pääsääntöisesti kaksivuorotyötä ja siihen kuuluu myös viikonlopputyötä.

Haemme perheterapeuttia Rovaniemen perhekuntoutusyksikköön

Perheterapeuttina toimit tiiviissä suhteessa perheeseen ja sen jokaiseen jäseneen kuntoutuksen ajan. Elät mukana arjessa tavoitteena luoda luottamuksellinen yhteistyösuhde perheen kanssa. Työ pitää sisällään erilaisia lapsiperheen arjen toimintoja, terapeuttista työskentelyä sekä ryhmien ohjausta. Työ on pääsääntöisesti kaksivuorotyötä ja siihen kuuluu myös viikonlopputyötä.

Haemme lastensuojelun ammattilaisia sijaisvanhemmiksi Espoon Niittykumpuun

Sijaisvanhemmat työskentelevät laitosluvilla toimivissa lapsikyläkodeissamme vaativassa ja palkitsevassa tehtävässä sijoitettujen lasten kanssa. Lapsikyläkodit tarjoavat loistavat puitteet ammatilliseen sijaisvanhemmuuteen. Etsimme sijaisvanhemmiksi koulutettuja ammattilaisia. Tehtävässä voi toimia myös pariskuntana. Tarjoamme kilpailukykyisen palkan ja tilat sekä moniammatillisen tiimin ja yhteisön tuen.

Haemme lastensuojelun ammattilaisia sijaisvanhemmiksi Vihantiin

Sijaisvanhemmat työskentelevät vaativassa ja palkitsevassa tehtävässä huostaan otettujen lasten kanssa laitosluvilla toimivissa lapsikyläkodeissamme. Kodit tarjoavat loistavat puitteet ammatilliseen perhehoitoon ja turvallisen kasvuympäristön luomiseen lapsille. Etsimme tehtävään koulutettuja ammattilaisia. Tehtävässä voi toimia sijaisvanhempana joko yksin tai pariskuntana.

Haemme Punkaharjulle avohuollon perhetyöntekijää

Vastuullisena työntekijänä huolehdit osaltasi avohuollon yksikön toimivuudesta ja tukiviikonlopuissa käyvien lasten perushoidosta ja virikkeellisestä toiminnasta. Työskentely on tiimityötä ja sisältää toimintojen kehittämistä yhdessä avohuollon vastaavan perhetyöntekijän kanssa. Työ on viikonloppupainotteista vuorokausityötä, keskimäärin 14 vrk/kk.

Haemme Ylitorniolle toimipistevastaavaa

Vastuullasi on toimipisteen operatiivinen toiminta ja henkilöstön johtaminen asetettujen tavoitteiden ja toimintasuunnitelman mukaisesti. Johdat hoito- ja kasvatustyötä, vastaat taloudesta, toiminnan laadusta ja kiinteistöjen ylläpidosta. Sijaistat tarvittaessa aluejohtajaa sekä vuorollasi vastaat päivystyksestä toimipisteessä tai alueellisesti. Työhösi kuuluu myös hallinnollisia tehtäviä ja raportointia. Olet Pohjois-Suomen aluejohtoryhmän jäsen ja siten vahvasti mukana kehittämässä toimintaa.

Sinustako sijaisvanhempi Vantaan, Espoon tai Kuopion lapsikylään?

SOS-Lapsikylä tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden yhdistää työ, perhe ja koti. Käynnistämme lapsikylätoiminnan Vantaan Kivistössä ja Kuopioon Saaristokaupunkiin v. 2017. Haemme uusiin, tammikuussa valmistuviin koteihin sijaisvanhempia, joilla on halu ja valmius toimia erityisesti sisarusten tai erityistä hoitoa tarvitsevien lasten sijaisvanhempana.

Haemme omassa kodissa toimivia sijaisvanhempia ympäri Suomen

Haemme toimeksiantosuhteisia sijaisvanhempia Punkaharjulle, Kaarinaan, Ylitorniolle, Vihantiin ja Espoon Tapiolaan.

Haemme lapsikylävanhempia Kaarinaan

Lapsikylävanhempi on sijaisvanhemman ammattinimike SOS-lapsikylätyössä. Lapsikylävanhemmat asuvat ja työskentelevät lapsikyläkodissa hoitaen kotiin sijoitettuja huostaan otettuja tai avohuollon tukitoimin sijoitettuja lapsia.